Kvůli extrémním dešťům ruší pořadatelé v Libereckém kraji naplánované akce

Meteorologové varují před extrémním deštěm a povodněmi v Česku včetně Libereckého kraje. Někteří organizátoři venkovních akcí se proto rozhodli je zrušit, nebo přesunout pod střechu.

V sobotu například cyklisté nepojedou stokilometrový závod Road Classics. Podle náměstka primátora Liberce Adama Lenerta z hnutí ANO by nebyla zaručena bezpečnost závodníků. Akce měla premiéru loni. Letošní ročník organizátoři posunuli na 19. října.

Liberecký dopravní podnik zase zrušil Den otevřených dveří. V Jablonci nad Nisou nebude venkovní program Dnů evropského dědictví a v Semilech vedení města rozhodlo o zrušení dožínkové akce Semilský pecen. Dožínky v Hrádku nad Nisou pořadatelé přesunuli do kulturního domu Beseda.

Geopark Ralsko na Českolipsku zrušil hromadný pochod a cyklojízdu naplanované na tuto sobotu. Podle ředitelky geoparku Lenky Mrázové se na akci dopředu přihlásilo přibližně 140 lidí. V Kamenickém Šenově kvůli obavám z extrémního počasí zrušili sobotní exhibiční fotbalové utkání s pražským celkem Bohemians.

Výstraha před povodněmi bude platit od dnešní 15. hodiny na většině území republiky. Nejvíce srážek očekávají meteorologové v oblasti Jeseníků. Tam by mohlo spadout až 300 mililitrů dešťové vody za čtyři dny. Na severu Čech naprší 150 až 250 milimetrů.

Spustit audio

Související