Kravařské štrůdlování. Tři „pekařky“ dostaly váleček na těsto s vypáleným umístěním

Štrůdl Marcely Janků byl vyhodnocený jako nejlahodněji upečený ze šestnácti přihlášených do Kravařského štrůdlování.

Do soutěže, která se v sobotu konala v obci na Českolipsku vůbec poprvé, se přihlásilo jedenáct „pekařek“. Tři nejlepší si odnesly jako cenu váleček na těsto s vypáleným umístěním. 

Tři nejlepší „pekařky“ si odnesly jako cenu váleček na těsto s vypáleným umístěním

Je krátce před třináctou hodinou a jedna ze soutěžících Lenka Košlerová přináší svůj soutěžní štrůdl upečený podle tajného receptu po babičce, který pochopitelně neprozradila.

„Je podzim, jablíčka už dozrála, tak mě napadlo uspořádat Kravařské štrůdlování, při kterém bychom se společně pobavili,“ vysvětluje vedoucí tamního infocentra Denisa Zajícová.

Porota trojice dobrovolných hasičů se těší na ochutnávku. „Vyhraje ten nejlepší,“ shodují se. Dalším členem poroty se stal redaktor Jiří Jelínek, kterého jako porotce nominoval nezávislý starosta Kravař Robert Lůžek.

A je dohodnoceno. „Je to hodně sladký a je toho moc, ale byla to podařená akce,“ shrnuje dobrovolný hasič a člen poroty Pavel Gregor. Teď už přišel čas pro vyhlášení: První místo získala Marcela Janků se šestnácti body. Nejlépe ohodnocené štrůdly a všechny přihlášené už můžou ochutnat i další účastníci Kravařského štrůdlování.

Který štrůdl bude nejlahodněji upečený?
Spustit audio

Související