Kraj nesouhlasí s délkou oprav křižovatky Rádelský mlýn. Sjezd na Jablonec má být uzavřen přes dva roky

Od března má Ředitelství silnic a dálnic začít s přestavbou mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Prahu. Práce tam mají trvat nejméně do léta 2022. 

Omezený bude provoz ve směru na Hodkovice nad Mohelkou. Stavba má na na více než dva roky uzavřít napojení na silnici první třídy č. 65 na Jablonec. Řidiči budou jezdit po objížďkách. Vedení Libereckého kraje s délkou uzavírky nesouhlasí a chce ji zkrátit.

„Požadujeme, aby stavební práce probíhaly v režimu šestnáct sedm, neboli šestnáct hodin denně, sedm dní v týdnu včetně víkendů a státních svátků. Protože každý ušetřený den, každý ušetřený týden, tu situaci, která nastane po té celkové uzavírce, může zlepšit,“ vysvětlil hejtman Martin Půta ze Starostů pro Liberecký kraj.

Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Niny Ledvinové už v této fázi příprav stavby nemůže státní společnost nařizovat vybrané stavební firmě počet a obsazenost pracovních směn. O případném zrychlení stavby je podle ní možné jednat až podle toho, jak práce budou postupovat.

Spustit audio

Související