Kokonínské děti čeká po prázdninách překvapení. A my ho prozradíme…

Základní škola v jabloneckém Kokoníně přivítá děti po, poněkud delších, prázdninách novou moderní přístavbou. Voní to tam dřevem, jak se přesvědčila naše redaktorka.

Netypickou přístavbu získala základní škola v jabloneckém Kokoníně. U hlavní budovy školy, kterou je secesní vila, vyrostla moderní kostka s netradičním opláštěním. Objekt je ze všech stran ozdobený dřevěnou krajkou z modřínových latí a přírodní motivy jsou i uvnitř budovy. Například místo zábradlí na schodišti je řada břízek.

Šatní skříňky jako domino

V celé budově to voní novotou a dřevem, šatnami počínaje. Skříňky ze dřeva jsou jako obří kostičky domina. Dětem se budou podle ředitelky školy Ley Šmídové určitě líbit, stejně jako dřevěné molo, které je před hlavním vchodem a na kterém mohou děti sedět nebo dokonce ležet. V hlavní velké učebně mají děti prostor pro dílny, pracovní činnosti, manuální tvorbu. Na panelech jsou velkoformátové fotografie odkazující k řemeslu. Nová je také zahrada, kde jsou travnaté plochy pro odpošinek, záhonky, a nechybí ani přírodní amfiteátr, který budou děti využívat o přestávkách i během vyučování. Přístavbu navrhnul liberecký Atelier David.

autor: sas
Spustit audio

Související