Karkulka, vlk i hajný. Liberecká loutková scéna připravila komediální verzi známé pohádky

9. říjen 2021 08:45

Liberecké Naivní divadlo uvede v sobotu 9. října první novinku sezony. Je jí loutková komedie s názvem Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny!

Inscenace autora Víta Peřiny je variací na známou pohádku. Hra je plná humoru i loutkářských triků a kouzel, o které se postarají nejen živí herci, ale také skoro čtyřicet loutek různých technologií a velikostí.

„Ty loutky nám umožňují neskutečné věci, vlastně jsme si s tím hodně hráli. Opravdu třeba vlk reálně na jevišti žere nějakou postavu, a že to neděláme jenom přes zvuk nebo někde v zákulisí,“ přiblížila režisérka pohádky Michaela Homolová.

„Baví mě notoricky známé pohádky dějově řídké, abych si mohl ta prázdná místa trošku naplnit, a zkusit to tak, aby dávaly smysl. Pro mě i pro tu pohádku,“ přiblížil svou metodu autor pohádky a dramaturg Naivního divadla Vít Peřina.

Inscenace Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny! je určená dětem, ale bavit se u ní budou i dospělí. Premiéru komedie uvede liberecká loutková scéna v sobotu 9. října v 15 a v 17 hodin.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související