Jizerské hory lákají cyklisty. Kola v půjčovnách si většinou musí rezervovat předem

3. červenec 2021 19:13

Se začátkem letních prázdnin se v Libereckém naplno rozjíždí cyklistická sezona. Lidé vyrážejí na výlety do hor i do nížin, na vlastních i na půjčených kolech. Zájem je také o elektrokola. Stejně jako o cyklobusy.

Půjčovny kol v Jizerských horách hlásí velký nárůst zájmu o jejich služby. Podle provozovatelů za to může pandemie koronaviru. V uplynulých měsících se na českém trhu stalo některé sportovní vybavení nedostatkovým zbožím. A kola nejsou výjimkou.

Lidé vyrážejí do hor pěšky i na kolech. Momentka z Tanvaldského Špičáku

„Tím jak po covidu není nic, tak nejsou ani kola a lidi si je prostě půjčovat chtějí. Většinou volají i několik dní dopředu a rezervují si je. Tím, že lidi nemohli cestovat, tak se dali na cyklistiku, která jde dělat i v České republice,“ popsal situaci za půjčovnu na Tanvaldském Špičáku Stanislav Hauser.

Na kola vyrážejí dovolenkáři i jednodenní turisté. Využívat mohou desítky kilometrů singltrekových tratí na české i polské straně Jizerských hor. Oblíbený je také bike park na Tanvaldském Špičáku. Lidé by ale měli na kolo vždy vyrážet s ochrannou přilbou, apeluje Horská služba.

Spustit audio

Související