Ježíškova vnoučata plnila přání v České Lípě. Pan Jaroslav se projel hasičskou Tatrou

28. prosinec 2023

Ježíškova vnoučata už obdarovala desetitisíce seniorů. Jedním z nich je pan Jaroslav z České Lípy. Profesionální hasiči z tamní základny mu dopřáli zážitkovou projížďku ve speciálu na podvozku Tatra 815. Přesně to si totiž bývalý řidič z povolání v projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu přál.

Českolipští hasiči byli Ježíškovými vnoučaty. Plnili přání pana Jaroslava

V domově Alzheimer Home v České Lípě zasahovala ve středu 27. prosince 2023 jednotka hasičů. Nelikvidovali požár, ani nevylamovali zaseklé dveře; plnili vánoční přání. Tamní klient si v projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata přál projížďku hasičským speciálem.

Tatra v celé své rudé nablyštěné kráse před domovem vyvolávala u kolemjdoucích mírné pozdvižení. Pak už přišel pan Jaroslav, kterému českolipští hasiči přání plnili. Panu Jaroslavovi je 71 let a byl řidičem u ZRUPu ve Stráži pod Ralskem. Sám podobnou Tatrovku sedlal.

Pan Jaroslav z domova Alzheimer Home v České Lípě si v projektu Ježíškova vnoučata přál projížďku hasičskou Tatrou

Po projížďce městem redaktorovi Jiřímu Jelínkovi vyprávěl, jak dobrý byl z auta přehled, z auta vysedal se slovy, že si podobné auto musí koupit. (Šlo o cisternu na podvozku řady 815 za řádově 10 milionů korun, tak snad bude Ježíšek dostatečně štědrý i v příštím roce.)

Není běžné, aby hasiči takto vozili civilisty, ale Vánoce jsou od toho, aby se plnila přání a tohle přání hasiči podle své mluvčí Jaroslavy Benešové velmi rádi splnili.

Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související