Je spousta možností jak si připravit kuřecí kapsu. Plněná kuřecí prsa vás nikdy nezklamou
Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa. Nebudete litovat.
Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. A náplň můžete různě obměňovat.
Suroviny:
vykostěná kuřecí prsa, mozzarella, cherry rajčata - mohou být i sušená, olivový olej, bazalka, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí prsa očistíme a ostrým nožem do nich uděláme zářezy, hluboké asi do tří čtvrtin tloušťky masa.
Mozzarellu nakrájíme na plátky, rajčata rozřízneme na poloviny.
Maso potřeme olejem a každou štěrbinu vyplníme plátkem mozzarelly, polovinou rajčete a lístkem bazalky.
Osolíme, opepříme.
Prsa poklademe na plech, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme asi 30 minut, v závislosti na jejich velikosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.