Jak si o svátcích pochutnat a nepřibrat? Zeptali jsme se výživové poradkyně
Na gaučovou pohodu u televize, kdy jsme obklopeni klasickými vánočními dobrotami, se těšíme celý rok. Jak si ale pochutnat na bramborovém salátu nebo cukroví, a přitom nepřibrat? Užitečné rady nám dala výživová poradkyně Eva Kundrátová z Liberce.
Iveta Kalátová se jí mimo jiné zeptala, jak vypadají svátky v rodině výživové poradkyně, jestli třeba mají nějaké zdravější varianty vánočních pochutin. Řeč byla například i o zlozvycích ve stravování dětí, které potom mohou vést k jejich nadváze, nebo o tom, jak je pro zdravý životní styl důležitý pohyb. Poslechněte si zajímavý a inspirativní rozhovor.
Související
-
Liberecké pekařství vozí cukroví zdravotníkům, do nemocnic ho jako poděkování posílají zákazníci
Krabičky plné cukroví dostávají jako poděkování za svou práci zdravotníci na Liberecku. Vyrábí a rozváží je malé pekařství a cukrářství v centru města.
-
Nadváha a obezita
Host: doc. MUDr. Martin Matoulek, III. interní klinika 1. LF UK a VFN Praha. Moderuje Tereza Stýblová.
-
Vánoční recept: Hubník z Poniklé
V dobách našich babiček bylo touto dobou už naklizeno a napečeno a už se chystaly suroviny na přípravu vánočních jídel. A na štědrovečerní stůl patřil i hubník.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.