Jak se dělá Český rozhlas Liberec, zajímalo rekordní počet hostů

14. květen 2022

Český rozhlas letos slaví 99. narozeniny a dnes otevřel své dveře posluchačům. Spoustu návštěvníků jsme přivítali i v Českém rozhlase Liberec v Modré ulici. A účast byla rekordní! Přišlo jich skoro pět set.

Posluchači využili mimořádnou příležitost prohlédnout si moderní studio a seznámit se s tím, jak rozhlasové vysílání vzniká. Zajímali se, jak se reportéři o různých událostech dozvědí, jak všechny ty zprávy a reportáže na počítači zpracovávají, jestli můžou vysílat, co chtějí, nebo je někdo kontroluje. Chtěli se seznámit s moderátory Pavlem Kudrnou a Ivetou Kalátovou. Posluchače také zajímalo, jak je možné, že vždy tak rychle vybereme jejich písničku na přání. A sami se mohli zapojit do „písničkového“ pořadu a zvolit skladbu, jaká se jim líbí.

Pozvání na Den otevřených dveří přijal i Marcel Zmožek, který zpíval na venkovním pódiu, ochotně rozdával podpisy a fotil se s posluchači. Ti byli rádi, že se mohli se zpěvákem, textařem a skladatelem Marcelem Zmožkem setkat, zazpívat si a popovídat. Mnozí se právě v libereckém rozhlase dozvěděli, že tatínek Marcela Zmožka Jiří je autorem jiné opravdu velice oblíbené písničky Zvonky štěstí, kterou nazpíval Karel Gott s Darinkou Rolincovou, dnes Darou Rolins.

Zpěvák Marcel Zmožek rozdával podpisy

K dobré náladě přispělo i slunečné počasí a pohoštění - klobásy, pivo a limonáda. Narozeninová rozhlasová oslava se vyvedla, jak se shodli posluchači a zaměstnanci Českého rozhlasu Liberec, který vysílá pro Liberecký kraj a je slyšet na Liberecku, Jablonecku, Frýdlantsku a Harrachovsku, Semilsku, Českolipsku, Novoborsku a v okolí Jablonného v Podještědí.

autoři: Ivana Bernáthová , alv
Spustit audio

Související