Jablonecký bazén se připravuje na nápor. Plnohodnotně Liberec nenahradíme, říká jednatel

6. září 2023 10:00

Kvůli rekonstrukci se od roku 2024 úplně zavře liberecký plavecký bazén. Plavci, školy i plavecké kluby proto hledají jiná místa, kde budou plavat.

Čtěte také

„Dotkne se to tady všech, protože tady v Liberci jiné místo, kde by se dalo plavat, není. Jediný zbyde asi Jablonec,“ říká paní Jitka, která do libereckého bazénu chodí pravidelně. Jenže jablonecký bazén je o poznání menší, ale chtějí ho využívat i plavecké kluby.

„V tuhle chvíli v libereckém bazénu organizujeme až deset tréninkových jednotek a máme vždy pronajatý minimálně celý malý bazén. Jednáme i ve spolupráci s městem s bazénem v Jablonci nad Nisou, s bazénem ve Stráži pod Ralskem a s bazénem na základní škole Sokolovská v Liberci. V Sokolovské už část kapacity využíváme teď,“ vysvětluje předseda Aqua klubu Liberec Ondřej Kašpar.

Jablonecký bazén už se na zvýšený nápor zájemců o plavání pomalu připravuje. „Rozšiřujeme otevírací dobu a připravujeme nový bezobslužný systém,“ přibližuje změny jednatel Sportu Jablonec nad Nisou Štěpán Matek z uskupení Společně pro Jablonec. Počítá i s tím, že v Jablonci budou plavat také oddíly. „Rozhodně ale nenahradíme plnohodnotně činnost, kterou měly v Liberci,“ doplňuje Matek.

Proč někteří lidé do jabloneckého bazénu chodit plavat nechtějí? A budou probíhat jednání mezi libereckým a jabloneckým magistrátem? Poslechněte si reportáž Patrika Fišera.

autoři: Patrik Fišer , reČRoL
Spustit audio

Související