Jablonec nad Nisou otevřel jednu základní a tři mateřské školy

Jednu základní a tři mateřské školy otevřel magistrát v Jablonci nad Nisou. Důvodem je velká poptávka rodičů po hlídání malých dětí. Město se rozhodlo jim vyhovět. Přednost mají ti, kteří pracují u Integrovaného záchranného systému.

Otevřené jsou tři mateřské školy - v ulicích Hřbitovní, Tichá a Jugoslávská. Třídy jsou otevřené především pro rodiče, kteří pomáhají ostatním v nouzové situaci v důsledku šíření koronaviru. Základní škola Liberecká nabízí družinu, tedy hlídání pro děti, výuka je zrušená stejně jako na ostatních školách.

Kvůli koronaviru také město uzavřelo některé sociální služby: nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kruháč, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Diakonie, Centrum Lira a Compitum, centrum denních služeb SeniA a sociálně terapeutické dílny Fokus. Město to uvedlo na svém webu.

Vzhledem k nouzovému stavu také magistrát Jablonce nad Nisou zrušil poplatek na parkovišti na Horním náměstí a zřídil krizovou linku. Na číslo 724 962 424 můžou lidé volat v pracovní dny od osmi do osmnácti hodin, o víkendu pak mezi desátou a čtrnáctou hodinou.

autoři: sas , reČRoL
Spustit audio

Související