FOTOGALERIE: 19. ročník Mácha Lake Open ve Starých Splavech

29. červen 2020

Tenisový turnaj Mácha Lake Open vyhráli ve Starých Splavech Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková. Na 19. ročníku tradičního turnaje byl i náš sportovní redaktor.

19. ročník tenisového turnaje O pohár Máchova jezera zná své vítěze. V ženské kategorii se z prvenství radovala Barbora Krejčíková. Mužskou část turnaje s dotací 980 000 korun ovládl Jonáš Forejtek. Jeho finálový soupeř Lukáš Rosol kvůli zranění do rozhodující bitvy vůbec nenastoupil.

Důvod své absence ve finálovém klání Lukáš Rosol vysvětlil problémy s chodidlem. Jonáše Forejtka mrzelo, že vyhrál bez boje. Samotný turnaj si ale pochvaloval. Ženské finále svedlo k vzájemnému souboji deblové spoluhráčky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou. Duel v celkovém součtu přerušený na 90 minut kvůli dešti patřil nakonec Krejčíkové. Vyhrála ve dvou setech 6:3 a 6:4.

Turnaj měl své tradiční ambasadory – sourozence Helenu a Cyrila Sukovy. Helena je vítězkou čtrnácti grandslamových turnajů a dvojnásobnou stříbrnou medailistkou z olympijských her. Cyril je mimo jiné vítězem čtyřhry na US Open. „Díky tomu, že nikdo nikam nemohl odjet, jsme tu měli takové obsazení, jaké jsme měli,“ pochvalovala si Helena Suková po skončení 19. ročníku tenisového turnaje O pohár Máchova jezera.

autoři: Pavel Petr , Pavel Petr
Spustit audio

Související