Festival Všehost si klade za cíl propojit tvořivé lidi z České Lípy

Kreativní dílny, besedy, přednášky s praktickými ukázkami, masáže, tanec, cvičení. Zkrátka setkání se zajímavými lidmi z České Lípy a okolí. To je festival života Všehost, který má letos premiéru na řadě míst v centru města.

„Začalo to jako malý rodinný festival. My jsme si řekli, že to vyzkoušíme, najednou se začali nabalovat další a další, takže jsme skončili na deseti místech,“ vysvětlil rozprostřenost festivalu po celém městě jeden z jeho pořadatelů Tomáš Pich. Jednotlivé body programu můžou lidé navštívit například v Klubu přítomnosti, masážním salonu Dobrá nálada, v centrech Slůně a Gaia, herně Klubíčko, specializovaných prodejnách Dárkofka a Natura, kavárnách LaKy a Lípa, knihkupectví Knihomil nebo v restaruraci Kde se najíst.

Festival života Všehost oživil o víkendu Českou Lípu

 „My říkáme, že to jsou ochutnávky, protože ten festival vzniknul z toho, že tady v České Lípě máme spoustu šikovných lidí, kteří něco tvoří. A my jsme narazili na to, že spousta těch lidí pro zážitek, který můžou dostat od někoho tady v České Lípě, tak jedou třeba až do Prahy,“ vysvětlil Tomáš Pich.

Festival života Všehost oživil o víkendu Českou Lípu

Nedělní program začal po deváté ráno na prostranství mezi Českou spořitelnou a plaveckým bazénem společným sázením lípy. Program je připraven až do odpoledních hodin a je určen pro lidi nejrůznějších zájmů a různého věku.

Festival života Všehost oživil o víkendu Českou Lípu

Tvořivé dílny vhodné pro maminky s dětmi jsou připraveny například v kavárnách Lípa a LaKy, nebo v herně Klubíčko. Spirituálně zaměřený obsah najdou zájemci v Klubu přítomnosti nebo v centru Nartura. Pohybové aktivity pro seniory i bubenický koncert je připraven v knihkupectví Knihmil. Festival vyvrcholí mezi sedmnáctou a devatenáctou hodinou lampionovým průvodem. Ten se ze všech míst festivalu sejde v městském parku. Tam je připravena závěrečná fireshow.

autoři: Jaroslav Hoření , mib
Spustit audio