Domovy seniorů se otevřely návštěvám

1. červen 2020

Obyvatelé domovů pro seniory byli kvůli preventivním opatřením proti šíření nemoci covid-19 dlouhé měsíce bez návštěv. Teď za babičkami a dědečky konečně jejich příbuzní můžou. Do Domu seniorů v libereckém Františkově se vypravila i naše redaktorka.

Čtěte také

Pozdravit se, popovídat si a vidět se zblízka nemohla se svou maminkou paní Pecháčková z Liberce téměř tři měsíce. Stejně tak jako všichni další příbuzní obyvatel domovů pro seniory v době nouzového stavu. Ten je pryč a domovy se pomalu otevírají. A tak se paní Pecháčková mohla vypravit za svojí 82letou neslyšící maminkou. U vchodu ji čekaly nezbytné procedury; musela projít přes dezinfekční matraci, vydezinfikovat si ruce a nechat si změřit teplotu a pak ještě podepsat čestné prohlášení a může se za maminkou. Samozřejmě s rouškou. Poslechněte si, jaké bylo shledání po dlouhé době.

Během krátké návštěvy se stihly i potřebné kadeřnické úkony
Na návštěvu může jen jeden, svému synovi Karlovi tedy paní Jägrová jen zamávala z okna

Od 1. června jsou návštěvy v Domě seniorů Františkov nově povolené na 60 minut. Od zpřístupnění tří budov největšího domova pro seniory v kraji tam bylo víc než 500 návštěv.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související