Do bazénu v rouškách?

28. květen 2020

Po 75 dnech obnovil svůj provoz i městský bazén v Liberci, který byl uzavřen kvůli opatření, která měla zamezit šíření koronaviru. Za jakých podmínek můžeme bazén navštívit? Ptali jsme se provozovatele areálu Jana Švece.

Čtěte také

Podle Jana Švece je zájem veřejnosti zatím minimální, přestože mají vše připravené, vydezinfikované, v bazénu nejsou žádné provozní problémy a kromě parních komor a divoké řeky fungují všechny atrakce. Co se týče roušek, návštěvník libereckého městského bazénu ji musí mít při vstupu do areálu, když si kupuje vstupenku a bere si klíček od šatny. „V šatnách máme skříňky rozdělené, aby tam byly dodrženy požadované rozestupy. Při plavání, pobytu ve vířivkách nebo na tobogánu samozřejmě lidé roušku mít nemusí, a to ani, když odpočívají na terasách. V podstatě je nutné roušku mít při příchodu a odchodu do prostoru bazénu, tedy v šatnách a ve vestibulu budovy,“ dodává Jan Švec.  

Plavecké dráhy libereckého městského bazénu

V budově bazénu může být najednou celkem 300 lidí, zatím ale, podle Jana Švece, nikoho nemuseli odmítat. Permanentky platí stále, držitelům ji teď prodlužují o 75 dní, tedy o počet dní, kdy ji nemohli používat, přidal Jan Švec ještě důležitou informaci.

Spustit audio

Související