ČRo Liberec jako Ježíškovo vnouče. Seniorkám z Jindřichovic nadělil vánoční Sychrov

Na patnáct tisíc přání seniorů už se letos podařilo splnit díky projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. A Ježíškovým vnoučetem se stala i naše liberecká redakce. Pro tři seniorky z Jindřichovic pod Smrkem jsme připravili výlet na zámek Sychrov.

Do jindřichovického Domova důchodců zajel s mikrobusem ČRo Liberec redaktor Jaroslav Hoření. Za předvánoční zámeckou atmosférou s ním odtamtud vyrazila dvaasedmdesátiletá paní Jiřina Školáková, které to po mrtvici už moc nechodí. Podobně špatně s chůzí na tom byly i další dvě výletnice – pětaosmdesátiletá Brigita Knajflová a šestadevadesátiletá Jiřina Říjenka Nejedlová. Doprovázely je proto i dvě ošetřovatelky.

Před sychrovským zámkem se k nim přidala tako moderátoka Iveta Kalátová. Vánočně vyzdobenými interiéry zámku celou výpravu provedl vedoucí návštěvnického provozu Jaromír Náměstek. Poděkování si zaslouží také zdatní zahradníci, kteří pomohli dámy na invalidních vozících vynést do prvního patra zámeckých expozic. Prohlídku zakončila celá výprava společným pozesením v kavárně.

autoři: Jaroslav Hoření , Monika Hoření , mib
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.