Chtěl jsem udělat něco, co by lidem udělalo radost, říká mladý výtvarník. A co chystá s Lucií Bílou?

Výtvarník a publicista Jan Diblíček z Malé Skály originálním způsobem pracuje s osvědčenými technikami a materiály, jako jsou korálky, drátky, textil, dřevo a papír, které proměňuje v nevšední dekorace a milé dárky.

„Nejdřív jsem závodně tancoval, ale musel jsem toho nechat, kvůli nemoci. A tak jsem hledal něco, co bych mohl dělat doma v posteli a začal jsem tvořit. Vyzkoušel jsem všechny výtvarné techniky a zjistil, že to je to, co mě baví,“ prozradil náš host, jak se dostal k výtvarnému umění. Se svými výtvory a technikami se chtěl s lidmi podělit a to se mu daří v televizním kutilském pořadu.

„Covidová doba mě inspirovala k tomu, že nic nebylo a já jsem chtěl udělat něco, čím bych lidem udělal radost. A tak jsme s kolegyní uspořádali Výstavu pro radost v Otvovicích,“ odhaluje vznik další své aktivity.

Jak se žije se jménem Diblíček? Jak se Jan ještě na střední škole dostal do televize a jak se připravuje kutilský pořad? Kde bere mladý výtvarník inspiraci? Jak se dá skloubit výtvarné umění a studium na kriminalistické škole? Co mohou lidé vidět na Výstavě pro radost v Otvovicích? A dovolali jsme se i Lucii Bílé? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související