Chcete ovlivnit jízdní řády vlaků v kraji? Můžete. Do konce července

Správa železnic připravuje nové změny jízdních řádů u některých vlakových spojů v Libereckém kraji, které začnou platit koncem roku. Až do konce července se k návrhům můžou vyjádřit i cestující.

Čtěte také

Do konce července se můžou cestující v Libereckém kraji zapojit do přípravy nových jízdních řádů některých vlakových spojů, které chystá správa železnic. Některé jízdní řády se mají změnit a některé dokonce skončit. Zatím jde pouze o návrh; pokud krajský dopravce úpravy schválí, začnou platit na přelomu letošního a příštího roku. I proto správa železnic oznámila připravované změny nyní a oznámila je i veřejnosti. Lidé tak sami mohou posílat své připomínky a podněty nejen, že s některými úpravami nesouhlasí a proč; a také kvůli tomu, aby dopravce upozornili na důležitost nasazení či posílení vlakových spojů v některých termínech a časech. Obrátit se na Správu železnic cestující můžou prostřednictvím společnosti Korid LK, která pro Liberecký kraj dopravu ve spolupráci s dalšími partnery zajišťuje.

Kterých spojů se změna týká?

Čtěte také

Se změnou by měli počítat například cestující, kteří využívají noční spoj na trase z Liberce přes Turnov a Semily do Staré Paky. Podle návrhu se odjezd z Liberce přesune z 21:58 už na 21:51 a zároveň se uspíší příjezd do Turnova. Tomu by se měly přizpůsobit i přípoje autobusových linek z terminálu v Turnově. Na té samé trati se má posunout i odjezd vlaku z Liberce ve 22:32, tedy zhruba o 20 minut dříve oproti stávajícímu stavu. S úpravou odjezdových a příjezdových časů dopravce počítá také u vlakového spoje číslo 543, který pravidelně jezdí na stejné trati Hradec Králové – Liberec, a to v nočních hodinách, kdy se má změnit příjezd do Liberce na čas 23.35 hod. Vlak tam nově bude přijíždět o 9 minut dříve, než nyní.

autor: Tomáš Tesař
Spustit audio

Související