Českolipské nemocnici chybějí lékaři, nejvíc chirurgové

Nové vedení českolipské nemocnice chce zajistit personální stabilitu a posílit důvěru pacientů. Nemocnici chybí na každém ze sedmnácti oddělení lékař. Nejvíce se nedostatek lékařů v českolipské nemocnici týká oddělení chirurgie.

Čtyři lékaři chirurgického oddělení českolipské nemocnice podali výpověď. Je to polovina stálých lékařů oddělení, dalších devět spolupracuje s nemocnicí externě. Jak by se dalo zamezit odchodu lékařů, vysvětluje ředitel pro zdravotní obory a primář oddělení ARO Lubor Picmaus: „To nebude pouze v rovině výplat nebo nějakých benefitů, budeme se snažit vytvořit tu příjemné pracovní prostředí, obnovit vzdělávací systém pro lékaře.“

Kvůli nedostatku lékařů na chirurgickém oddělení pozastavené plánované operace. „Vzhledem k objemu práce, kterému jsou vystaveni zbývající lékaři, budeme muset pozastavit plánované operace ve druhé půlce února. To neznamená, že by nebyla zajištěna akutní péče. V tomto úzce spolupracujeme s libereckou nemocnicí a oslovili jsme i některé externisty,“ vysvětluje Picmaus.

Českolipská nemocnice podle Lubora Picmause bude chtít také přispívat lékařům na bydlení a umožnit jim, aby měli dostatek času na svůj odpočinek.

Oddělení chirurgie Krajské nemocnice v Liberci
Spustit audio