Část lidí v České Lípě nesouhlasí s přejmenováním ulic Moskevská a Ruská. Iniciátor petice popsal, co jim vadí

18. březen 2022 14:33

Proti přejmenování ulic v České Lípě, o kterém 16. března rozhodli tamní zastupitelé, se zvedl odpor části lidí, sepsali petici a sbírají podpisy.

Čtěte také

Části lidí v České Lípě se nelíbí krok tamních zastupitelů, kteří ve středu 16. března 2022 rozhodli o přejmenování ulic Moskevská a Ruská. Podle vedení radnice jde o gesto na podporu Ukrajiny, kterou napadlo Rusko. Co kritikům vadí, popsal iniciátor petice proti přejmenování a zároveň obyvatel Moskevské ulice Michal Kotek:

„Mně vadí to, že to s námi nikdo neřešil. To znamená, že si to tam odhlasovali zastupitelé, aniž by to s kýmkoliv z těch ulic komunikovali. A druhá věc je, že nějaké přejmenování ulice mi nepřipadá účelné pro to, abychom dělali takováto gesta, když to zase na druhou stranu negativně odnesou ti lidé, kteří tam bydlí,“ řekl Michal Kotek Českému rozhlasu.

V obou ulicích bydlí přibližně 160 lidí a působí tam asi 60 provozoven. Radnice České Lípy obyvatelům podle starostky Jitky Volfové (ANO) prodlouží lhůtu k úřední změně a osvobodí je od poplatků.

Spustit audio

Související