U více než dvaceti turistických míst v Libereckém kraji budou o Velikonocích znovu zákazové značky

Liberecké hejtmanství chce během velikonočních svátků zabránit přívalu turistů do Jizerských hor, Krkonoš, Českého ráje a na další turisticky oblíbené lokality. Stejně jako minulý víkend proto budou na vybraných místech rozmístěné zákazy vjezdu a parkování.

Opatření má podle Libereckého kraje snížit riziko šíření nového koronaviru. Na jejich dodržování budou dohlížet posílené policejní hlídky. „Máme v tom podporu všech starostů obcí a lokalit, kterých se to týká. Bude nasazeno čtyřicet policistů a patnáct až dvacet městských strážníků, kteří budou vynucovat rozhodnutí, která byla na krizovém štábu učiněna,“ uvedl ředitel krajské policie Vladislav Husák.

Starosta Hejnic umisťuje zákazové značky na silnici na Smědavu

Zákazy vjezdu i uzavřená parkoviště budou například v Bedřichově, v Harrachově, u hradu Valdštejn nebo v Doksech. Turisté se nedostanou ani z Hejnic na Smědavu, která patří k oblíbeným výletním cílům. Silnici na Smědavu přehradili zátarasy se zákazovými značkami starostové Hejnic a Bílého Potoka.

„Budeme opakovat ta opatření, která jsme měli minulý týden. Přímo v Hejnicích máme zavřené centrální parkoviště, směřujeme to parkování návštěvníků, aby se rozptýlilo po celém městě,“ popsal opatření hejnický starosta Jaroslav Demčák ze Starostů pro Liberecký kraj. Městský rozhlas bude celý víkend apelovat na turisty a chalupáře, aby se neshlukovali a byli k sobě ohleduplní.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související