Art Week v Liberci ukazuje všem současné umění

13. květen 2019 10:14

Šest umělců a jejich děl na pěti místech Liberce – to je ve stručnosti Art Week, přehlídka současného umění. Art Week, který ve městě potrvá až do pátku 17. května, začal v Malé výstavní síni.  

V Liberci letos Art Week zasáhl například do stálých sbírek Oblastní galerie, do ateliéru Karla Hubáčka, na Technickou univerzitu nebo kina Varšava, tam promítá svůj krátkometrážní film Dominik Gajarský.

Art Week Liberec 2019

Návštěvníci si můžou prohlédnout výstavu Jana Měřičky a Martiny Machové, která představuje křehké objekty připomínající miniaturní samorosty napojené na elektroniku. „Art Week vnímám jako důležitou součást dění v Liberci. Lidé jinak vůbec nepřijdou do kontaktu s uměním, vyzývá to ke konfrontaci i tím, že jsou to veřejně přístupná místa jako kampus univerzity nebo galerie,“ říká Martina Machová.

V Oblastní galerii v Liberci si zájemci mají možnost prohlédnout díla Lukáše Machalického. Podle kurátorky Jany Bernartové se týden umění v Liberci snaží propojit kulturní instituce a veřejný prostor a ukázat současné umění opravdu každému – podrobnosti si můžete poslechnout v přiložené reportáži.

Všechny výtvarníky letošního Art Weeku představuje velká mapa, která je volně k dispozici nejen u jejich instalací, ale i v městském infocentru. Mapu Art Weeku si můžou zájemci také stáhnout na stejnojmenných webových stránkách.

Zahájení Art Week Liberec
autor: Lucie Fürstová

Související