ZUŠ v Žandově slaví 30. „narozeniny“. Na koncertě vymění Mozarta za Michala Davida

13. květen 2019

Ve znamení oslav se ponese letošní rok na Základní umělecké škole v Žandově na Českolipsku. Slaví totiž 30. výročí od založení a jednou z velkých letošních akcí bude happening ZUŠ Open.

ZUŠ v Liberci nevychovává jen děti, ale i rodiče. „Snažíme se je zapojit do života školy,“ říká ředitel

Žákyně hudebního oboru ZUŠ Liberec. Zobáček ve Varšavě 23. 4. 2019

Na přelomu května a června se uskuteční třetí ročník celostátního happeningu základních uměleckých škol ve veřejném prostoru. Jednou ze škol, která se projektu v Libereckém kraji účastní, je Základní umělecká škola v Liberci.

Na přelomu května a června proběhne 3. ročník celostátního happeningu základních uměleckých škol ve veřejném prostoru. Jednou ze škol, která se projektu v Libereckém kraji účastní, je Základní umělecká škola v Žandově.

Že žandovskou uměleckou školu čeká rok plný oslav, potvrzuje ředitelka Alena Losová: „Samozřejmě, jsme mladá škola, a proto to budou oslavy jen ty nejveselejší.“ Na ZUŠ Open chystají v Žandově bohatý program. „Chceme sem dostat další a další zpěváčky, a tak jsme pro ty, kteří do základní umělecké školy nechodí, připravili soutěž Žandovský hlásek.“ ZUŠ Žandov připravuje i slavnostní koncert, ten ale bude letos jiný než obvykle. „Koncert populární hudby aneb Hop a je tu pop. Vyměníme Mozarta třeba za Michala Davida,“ komentuje ředitelka.

Žáci si můžou vybrat z hudebního, výtvarného a tanečního oboru. Výjimečná je Základní umělecká škola v Žandově třeba i tím, že se tam nevzdělávají jen děti. „Máme seniorskou akademii umění a kultury – máme tanečnice, výtvarnice a pár hudebníků,“ vysvětluje Alena Losová.

autoři: Jaroslav Hoření , Jaroslava Mannová

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka