Zoo Liberec má vlastní kino. Zájemci zde mohou nahlédnout i do zákulisí

23. červenec 2019 10:03

Při procházce zoologickou zahradou v Liberci můžou návštěvníci překvapivě zajít i do kinosálu, který se nově nachází v opraveném dřevěném domku u výběhu koní Převalského. 

Kolik masa denně naporcují zaměstnanci kuchyně pro masožravce v liberecké zoologické zahradě, nebo na čem přesně si tam pochutnávají šimpanzi a malé opice? I na tyto otázky odpoví filmy, které si můžete sami pustit v novém kině liberecké zoologické zahrady.

Na výběr mají nyní návštěvníci k dispozici celkem sedm různých záznamů. Jejich nabídka se však bude podle mluvčí Barbary Tesařové pravidelně obměňovat.

V celodřevěném kinosálu je pro návštěvníky připravena nejen velkoplošná obrazovka, ale také speciální ovládací panel, jehož prostřednictvím si mohou vybrat, jaký film chtějí právě zhlédnout. Místní program nabízí filmové dokumenty z produkce České televize, ale i ty, které si nechala natočit přímo zoologická zahrada. Návštěvníci se jejich prostřednictvím dostanou nejen na různá místa naší planety, ale mohou nahlédnout i do zákulisí zoo.

Zájemci mohou kino navštívit zcela zdarma každý den v rámci otevíracích hodin zahrady.

„Cílem kina je ukázat návštěvníkům, že zoologická zahrada není jenom centrum odpočinku a zábavy, ale že je to především ochranářská instituce, která se podílí na záchraně ohrožených druhů z různých koutů světa,“ vysvětluje mluvčí Zoo Liberec Barbara Tesařová. V budoucnu by se zde měly konat také veřejné besedy s ošetřovateli zvířat a přírodovědci.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související