Záhadné zmizení dívky z Příšovic policie dodnes neobjasnila

17. červenec 2011

Už čtrnáct let pátrají kriminalisté po tehdy čtrnáctileté Ivaně Koškové z Příšovic u Turnova. Ztratila se den po Svijanských slavnostech.

Dívka zmizela na tříkilometrové cestě z Příšovic do Svijanského Újezda. Ani důkladné pátrání za celou dobu nepřineslo žádný poznatek, který by vedl k jejímu nalezení.

„Policie ví, že dívka chtěla jet na jízdním kole ke svým příbuzným. Tam už ale nedorazila, zřejmě se ztratila v půli cesty. Bohužel se nenašla ani ona, ani její kolo,“ připomíná policejní mluvčí Ludmila Knopová. Policie při pátrání před čtrnácti lety nasadila policejní psy, vrtulník a potápěče, kteří prohledávali řeku Jizeru. Bez výsledku.

Na marné pátrání vzpomíná i bratr ztracené dívky Ladislav. „Hledali jsme, jestli není někde na cestě, třeba v příkopu. Myslel jsem si, že jí třeba někdo srazil, vzal ji a i s kolem někde pohodil. Kdyby ji někdo unesl, tak by tam kolo asi nechal,“ přemítá.

Případ ztracené dívky se vyšetřovatelům dodnes nepodařilo uzavřít. Policie nevyloučila, že může být někde v zahraničí. Její fotografii s popisem proto ostala organizace La Strada, která pomáhá ženám zneužívaným v prostituci a má pobočky ve čtyřech zemích. Rodiče stále věří, že se jejich dcera objeví. Bylo by jí osmadvacet let.

Spustit audio