Začala Křehká krása. V Jablonci nad Nisou se představí výrobci bižuterie, skla a vánočních ozdob

Na prodejní a prezentační výstavě Křehká krása, která dnes začala v jabloneckém Eurocentru, se představí kolem padesáti výrobců perlí, bižuterie, skla a vánočních ozdob.

Poprvé v Česku je na ní také veřejně vystavena originální skleněná plastika Reného Roubíčka, která je maskotem české účasti pro EXPO Osaka 2025. Letošní v pořadí 13. ročník Křehké krásy bude také připomínat zápis ruční výroby skla na seznam UNESCO a jeden den bude věnovaný 120. výročí založení muzea v Jablonci.

Čtyřdenní Křehká krása, která potrvá do 11. srpna, se v Jablonci koná každoročně od roku 2012 a navazuje na tradici mezinárodních výstav skla a bižuterie z 60. až 80. let minulého století. Letošní počet vystavovatelů bude zřejmě rekordní. Přihlášených je osm nových firem, zejména designérských bižuterních studií, některé další se po několika letech vracejí.

V Jablonci nad Nisou začal 13. ročník veletrhu Křehká krása

Rozpočet Křehké krásy je zhruba 1,3 milionu korun, z toho 680 tisíc korun akci podpoří město Jablonec nad Nisou, 100 tisíc přidá Liberecký kraj a muzeum se na programu podílí zhruba 150 tisíci korunami.

autoři: Tomáš Mařas , Jana Švecová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související