Z libereckého Malého divadla se stala víkendová kavotéka
První kávový festival se o posledním dubnovém víkendu koná v Liberci.
Poslední aprílová neděle je až do 18 hodin ve znamení kávy v libereckém Malém divadle. Na dva dny se z něho stala kavotéka.
Nejdůležitější při přípravě kávy je dobrá voda. Filtrovanou kávu má v oblibě stále víc lidí... To a spoustu dalšího se dozvědí návštěvníci a navíc můžou ochutnat různé druhy kávy z nejlepších pražíren. Anebo si poslechnout některou z přednášek.
Víkend plný kávy je spojený s národním kolem soutěže Czech Brewers Cup 2023.
Související
-
Babiččina ledová káva
Do některých věcí bychom asi neřekli, že se používaly již v dobách našich babiček. Jednou z nich je sifonová láhev, vynález už téměř 200 let starý.
-
Filtrovaná káva zanechává největší uhlíkovou stopu, zjistili vědci
Za nejekologičtější kávu výzkumníci označili kávu instantní.
-
Lokaj: Nejlepší káva je 7 až 10 dní po pražení. My pražiči říkáme, že se nejdřív musí „vyprdět“
„Káva je semínko ovoce a důležitá je její čerstvost. I běžný konzument velmi snadno pozná, jestli je čerstvě pražená,“ popisuje Zdeněk Lokaj.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Letadlo v Kazachstánu sestřelila ruská protivzdušná obrana, tvrdí ázerbájdžánské zdroje
-
Finsko zadrželo ruskou loď kvůli podezření, že ve středu poškodila podmořský kabel
-
Co se zbytky jídla po Vánocích? A jak třídit balicí papír? Lesklý do modrého kontejneru nepatří
-
Řidiče na Liberecku hromadně oslnilo slunce. Způsobili řetězovou nehodu pěti aut, zranilo se 12 lidí