VIDEO: Severáček se stal Ježíškovým vnoučetem. Takto rozezpíval babičky

3. leden 2019

Vánoční přání nemusí být jen zabalená do barevného papíru – například babičky a dědečkové v libereckém penzionu pro seniory Atrium si od Ježíškových vnoučat přáli dětský koncert.

Vystoupení dětského pěveckého sboru Severáček seniorům zprostředkovala reportérka Českého rozhlasu Liberec Lucie Fürstová. Některé babičky se rozezpívaly společně s dětmi. „Ráda zpívám, chodila jsem do souboru v Mimoni, když mi bylo dvanáct,“ vysvětlila paní Dana, které je dnes šestaosmdesát let.

Koncert si užili i dětští zpěváci, byť publikum bylo méně početné, než na jaké jsou běžně zvyklí. „Bylo to strašně dojemný, protože si s námi mohli zazpívat. Brečeli a mně se chtělo taky,“ popsala zpěvačka Alžběta Minsterová.

Posluchačstva nebylo tolik, jak jsou členové Severáčku zvyklí, zato ale byli senioři nadšení a dávali zpěvákům milou odezvu

„Jsme rádi, že jsme mohli přijít v projektu Ježíškova vnoučata, který je krásný. Sem jsme přišli obzvlášť rádi, protože je hrozně milé, když vidíme tak bezprostřední odezvu publika,“ řekla sbormistryně Silvie Pálková, která v Atriu přislíbila další návštěvu.

Na webových stránkách Ježíškova vnoučata stále ještě zbývá jedno procento nesplněných přání, je to zhruba sto nákladnějších dárků.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související