Vakcíny máme, není nač čekat, říká hejtman Půta. V Libereckém kraji očkování učitelů už začalo

V Libereckém kraji začalo očkování učitelů proti koronaviru. A to přesto, že oficiální celostátní registr pro vakcinaci kantorů se otevře až v prvním březnovém týdnu. V očkovacím centru v Liberci byla redaktorka Šárka Škapiková.

Učitelé v Libereckém kraji se už můžou nechat očkovat proti koronaviru. Vakcinaci spustil Liberecký kraj společně s Krajskou nemocnicí Liberec. První stovka kantorů šla na očkování už v úterý 23. a ve středu 24. února, další stovka pak 25. února. V Libereckém kraji se očkuje přesto, že celostátní centrální registr pro učitele se otevře až 1. týden v březnu.

Jak je možné, že Liberecký kraj už učitele očkuje, když centrální registr se ještě neotevřel? Jaký je o vakcíny zájem, tvořily se třeba fronty? Poslechněte si záznam živého vstupu.

Skoro lituji toho, že jsem nařízení, příkaz, nebo žádost (abychom neorganizovali vlastní rezervační systémy k očkování) respektoval…
Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

V pořadu Polední publicistika s Věrou Štechrovou kolegů z Radiožurnálu se k dřívějšímu začátku očkování učitelů v Libereckém kraji vyjádřil i hejtman Martin Půta (SLK). Poslechněte si to:

Spustit audio

Související