Registrovaní zájemci o očkování proti covidu-19 v Libereckém kraji můžou využívat očkovací centra

22. únor 2021 15:17

Na pěti místech v Libereckém kraji začala 22. února fungovat očkovací centra. Zájemci se proti nemoci covid-19 můžou nechat očkovat v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, v Jilemnici a Semilech.

Městská sportovní hala poblíž přehrady v Jablonci nad Nisou se změnila ve velkokapacitní očkovací centrum. Otevřelo se v pondělí 22. února ve 12 hodin a očkovat se tam mohou nechat registrovaní zájemci. Během prvního dne v něm měla dostat první dávku vakcíny proti nemoci covid-19 asi stovka zájemců. Dvě hodiny po otevření se tam byla podívat redaktorka Eva Malá, poslechněte si to.

Čtěte také

V Liberci dostanou lidé vakcínu proti covidu-19 v budově D Krajského úřadu. Provozní doba očkovacího centra je od 7:30 -19:30. Je možné zaparkovat v nedalekém obchodním centru Fórum. Před očkovacím centrem je pouze omezený počet míst pro lidi s handicapem. Podle generálního ředitele liberecké nemocnice Richarda Lukáše je očkovací centrum vystavěné tak, aby bylo lidem co nejpříjemnější. Počítá se s tím, že v Liberci se kvůli počtu vakcín bude v prvních dnech očkovat 200 lidí první dávkou a desítky lidí druhou dávkou. Jako první se budou očkovat lidé starší 80 let, od 1. března se mohou přes Centrální rezervační systém začít hlásit lidé nad 70 let věku.

Další očkovací místa jsou v Kulturním domě Crystal v České Lípě a v nemocnicích v Jilemnici a Semilech.

autoři: Eva Malá , reČRoL , Jana Švecová
Spustit audio

Související