V Libereckém kraji komplikuje dopravu ledovka. Některé meziměstské autobusy nevyjely

20. prosinec 2022 10:21

Ledovka, dopravní nehody a zpoždění některých autobusových spojů. Tak vypadala v úterý 20. prosince 2022 ráno dopravní situace v Libereckém kraji.

Čtěte také

V úterý (20. 12. 2022) měly problémy některé linkové autobusy. Informoval o tom krajský dopravní koordinátor Korid LK. Týkalo se to především spojů mezi Železným Brodem a Turnovem, z Turnova do Mírové pod Kozákovem nebo z Blíževedel do České Lípy.

Autobus nezajížděl ani do zastávky Proseč pod Ještědem na Liberecku. Na železnici naopak ledovka žádné problémy nezpůsobila. S komplikacemi ale musejí počítat chodci, chodníky totiž na řadě míst i teď dopoledne kloužou. Lidé by proto měli být opatrní, hrozí totiž úrazy.

V noci na úterý policie zaznamenala několik havárií, do ranních hodin jich bylo jedenáct. Například na silnici I/35 z Liberce směrem na Chrastavu se v noci střetla dvě auta a hasiči museli z jednoho z vozů vyprostit zraněnou osobu.

Ráno a dopoledne vyjížděli policisté například do Novin pod Ralskem, kde auto narazilo do plotu, nebo do Železného Brodu, tam auto narazilo do domu. Bouralo se ale na více místech, například ve Frýdlantské ulici v Liberci.

Výstraha před ledovkou už aktuálně (20. 12. 2022, 10:00) v Libereckém kraji neplatí, meteorologové ale očekávají, že by se mrznoucí srážky a tvorba ledovky mohly opakovat i 21. prosince.

autoři: Michal Jemelka , Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související