V Liberci ožije sport i kultura: Veletrh Sport Live 2020 a Mini Létofest

2. září 2020

V areálu Sport Parku Liberec a jeho centrální Home Credit Areně se v sobotu 5. září, přes všechna omezení související s pandemií covid-19, uskuteční jubilejní 15. ročník veletrhu Sport Live. Kromě sportu se do areálu vrátí i kultura; na centrálním parkovišti se od 18 hodin uskuteční komornější verze oblíbeného festivalu Mini Létofest 2020.

„Přes všechna nařízení se nám podařilo spolu s kluby a partnery veletrhu Sport Live přichystat tak, aby byl jeho průběh co do obsahu plnohodnotný. Jestli něco nechceme, tak to, aby se sport ve Sport Parku Liberec zastavil. Proto jsme přijali ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí taková opatření, abychom zajistili co největší bezpečnost návštěvníků i vystavovatelů,“ vysvětluje za organizátora Lukáš Přinda, jednatel SFM Liberec.

Bezpečnost zajištěna

Celý veletrh bude probíhat za důkladných bezpečnostních a hygienických nařízení, která respektují všechna závazná pravidla stanovená vládou České republiky. Organizátoři připravili několik opatření, která zajistí plynulý a bezpečný pohyb v Home Credit Areně: vchody a východy budou striktně oddělené a u vstupů budou organizátoři zajišťovat, aby se v konkrétní oblasti nacházelo maximálně 500 osob. Mezi další opatření, která organizátoři zavádějí, patří například viditelně označená stanoviště s prostředky na dezinfekci rukou po celém areálu i u všech vystavovatelů. „Organizace pohybu osob bude poněkud striktnější, než jsme byli zvyklí, ale věřím, že vše bude fungovat plynule a bez výrazných zádrhelů a že si všichni návštěvníci veletrh užijí tak, jak byli zvyklí u předchozích ročníků,“ doplnil Lukáš Přinda.

Co vás na veletrhu čeká?

Program veletrhu Sport Live 2020

V Home Credit Areně a jejím okolí se na Sport Live 2020 během jednoho dne představí zástupci 60 sportovních klubů, které zde každému zájemci z řad veřejnosti představí sport, na který se zaměřují. Na akci proběhnou i náborové turnaje nebo individuální sportovní aktivity pro širokou veřejnost. Nebude chybět ani rozsáhlý doprovodný program, který slibuje zábavu pro malé i velké návštěvníky; přímo na ledové ploše bude během veletrhu zahájena sezóna veřejného bruslení. Pro děti jsou připraveny nejrůznější soutěže a závody, například Sportovní víceboj s Týmem silniční bezpečnosti a na centrálním parkovišti odehrají fotbalový turnaj malí fotbalisté z FC Slovan Liberec a FK Jablonec.

Po sportu trocha kultury

Na libereckém Majálesu v roce 2018 zahrála třeba kapela Mirai

Od 18 hodin se na centrálním parkovišti změní sport v kulturu, konkrétně v komornější verzi oblíbeného festivalu Mini Létofest 2020, na kterém vystoupí kapely Hitfakers a Like-It a Mirai. „Jsme rádi, že i přes všechna omezení a nařízení vlády, která na pořadatele kulturních akcí dopadají, se podařilo organizátorům najít způsob, jak akci uskutečnit. Mini Létofest je tak první koncert, který se v areálu Sport Parku Liberec uskuteční od vypuknutí pandemie,“ řekl Lukáš Přinda, jednatel SFM Liberec. Vstup do areálu Mini Létofestu 2020 bude možný od 17 hodin, a to jen s platnou vstupenkou. Organizátoři ubezpečují, že celá akce se uskuteční za dodržování všech platných nařízení Ministerstva zdravotnictví pro venkovní akce.

Základní informace o veletrhu Sport Live 2020:

  • Koná se 5. 9. 2020 od 9:00 do 16:00 v Home Credit Areně a celém Sport Parku Liberec.
  • Vstup na veletrh je zdarma.

Více informací na www.sportliveliberec.cz a www.sportparkliberec.cz

Hlavní body programu:

  • 3 bloky veřejného bruslení od 10:30, 13:00 a 15:00. Na veřejné bruslení doporučujeme vstupenky zakoupit předem on-line v síti Ticketportal, ale bude možné je zakoupit v předprodeji na pokladně Rotunda.
  • Po celý den bude probíhat den otevřených dveří na sportovištích ve Sport Parku Liberec a pro děti je připravený například Sportovní víceboj s Týmem silniční bezpečnosti.
  • Na centrálním parkovišti se odehraje fotbalový turnaj malých fotbalistů z FC Slovan Liberec a FK Jablonec.
  • Po ukončení veletrhu Sport Live 2020 proběhne v areálu Mini Létofest 2020 s kapelami MIRAI, HitFakers a Like-It. O bližších detailech Mini Létofestu vás budeme včas informovat.

Zdroj: SFM Liberec s.r.o.

autor: reČRoL | zdroj: SFM Liberec s.r.o.
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.