V Liberci do autobusu předními dveřmi nenastoupíte

29. září 2020 14:08

Od úterý 29. září platí v městské hromadné dopravě v krajském městě zpřísněná opatření proti šíření koronaviru.

Nové opatření v libereckých autobusech a tramvajích

Stejně jako na jaře už není možné do autobusových spojů městské hromadné dopravy v Liberci nastupovat předními dveřmi. V přední části vozu budou navíc zábrany, aby byla dostatečná vzdálenost mezi řidičem a cestujícími. Řidiči také neprodávají jízdenky. Cestující ve všech spojích si je musejí koupit v trafice, použít opuscard, nebo si zaplatit jízdenku online přes mobilní telefon. Šíření koronaviru by mělo zabránit také nasazení větších, kloubových autobusů na nejvytíženější linky. Do tramvají se nadále smí nastupovat předními dveřmi, ale ani v tramvaji jízdenku nekoupíte.

Vytížené linky obslouží nové autobusy

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou také začne poslední zářijový týden nasazovat nově pořízené kloubové autobusy, do kterých se vejde víc cestujících a kde budou mít i víc místa. Jaké další výhody mají, řekl místopředseda představenstva dopravního podniku Martin Pabiška. „Vozy jsou celoklimatizované, a také kompletně vybavené kamerovým systémem se záznamem,“ popsal.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou má nové kloubové autobusy

Dopravce nové autobusy nasadí především na nejvytíženější autobusové linky 12 a 25. Při cestování hromadnou dopravou stále v celém Česku platí povinnost mít nos i ústa zakrytá rouškou.

autoři: Šárka Škapiková , Jana Pšeničková , reČRoL
Spustit audio

Související