V Liberci dnes začíná festival Benátská! Karel Gott ale bohužel nevystoupí

25. červenec 2019 08:44

V libereckém Vesci dnes začíná 27. ročník hudebního festivalu Benátská! Až do nedělního rána jsou na programu desítky hudebních koncertů.

Na čtyřdenní akci každoročně vyrazí desítky tisíc lidí. Nejvíce jich organizátoři festivalu očekávali právě dnes. Na poslední chvíli však došlo ke změně v programu. Od osmi hodin večer tady měl vystoupit zpěvák Karel Gott, který ale včera svou účast zrušil kvůli nemoci. Navzdory tomu se hudební set s jeho hosty podle pořadatele Pavla Mikéze konat bude. Vystoupí v něm známé tváře jako Petr Kolář, Ilona Czáková či Markéta Konvičková.

Návštěvníci jinak najdou na festivalu vše, na co jsou zvyklí z minulých ročníků. Chybět nebude stanové městečko, které bude v provozu celé čtyři dny, ani spousta atrakcí jako například dlouhá vodní skluzavka.

Pořadatelé žádají návštěvníky, aby na místo dorazili raději v předstihu

Parkoviště pro auta přímo u areálu má omezenou kapacitu. Účastníci festivalu však mohou k dopravě do areálu využít bezplatnou autobusovou linku č. 41 Benátská. Provoz této mimořádné linky začíná podle údajů města Liberce hodinu před začátkem programu a končí hodinu po jeho ukončení. Spoj nezajíždí na terminál hromadné dopravy Fügnerova. „Jezdí z Rybníčku, což je z centra města, přes vlakové nádraží, kde má zastávku, a pak přímo do veseckého areálu,“ upozorňuje organizátor festivalu Pavel Mikéz.

Na bezpečnost na akci a dopravu v okolí bude dohlížet policie

Na bezpečný průběh festivalu a na pořádek budou dohlížet posílené hlídky policie včetně psovodů. „Policisté se budou pohybovat nejen v areálu hudebního festivalu, ale také v jeho okolí. Budeme dohlížet na zaparkovaná vozidla všech účastníků a stanové městečko, aby nedocházelo k majetkové trestné činnosti,“ vysvětluje mluvčí policie Vojtěch Robovský. Na loňském ročníku akce řešila policie také přestupky v dopravě. Řidiči zde dostali celkem 146 pokut.

Řidiči by se měli připravit na řadu dopravních uzavírek. Příjezd do Liberce pro návštěvníky z Prahy nebo středních Čech po dálnici komplikuje omezení od Turnova a kvůli opravám je zúžená také silnice mezi Hodkovicemi a Jeřmanicemi.

Spustit audio