V České Lípě soutěží o nejlepší vánoční cukroví

Dobroty ve tvaru ježků nebo sněhuláků, cukroví s ořechy, marmeládou, i lentilkami. To všechno museli ochutnat porotci pátého ročníku soutěže o nejlepší vánoční cukroví, než vybrali vítěze. Soutěž uspořádalo v České Lípě Centrum textilního tisku. A byl o ní velký zájem.

„Nezdá se to, ale těch vzorků je velká spousta. A když ochutnáváte a ochutnáváte, tak pak už jste přeslazení,“ říká Jiřina Kučerová, ředitelka Centra textilního tisku a vodního hradu Lipý. „Máme vzorky pouze očíslované, jsou anonymní. Hodnotí se vzhled i chuť.“

„Většina cukroví je tradiční – polévané čokoládou, různé košíčky, linecké cukroví, sněhuláčci z marshmallow,“ popisuje průvodkyně Kateřina Krčmářová.

Vánoční cukroví přišel zhodnotit i Vladimír Jeník, velitel českolipské městské policie: „U mě budou na prvním místě vždycky linecká kolečka a to, co obsahuje oříšek,“ říká s úsměvem. Rok od roku podle Kučerové stoupá počet účastníků. „První dva ročníky to bylo takové ‚oťukávání‘. Soutěž se dnes dostává do povědomí,“ komentuje Kučerová.

Každý z účastníků soutěže si odnese malý dárek. Vítěz dostane velký dárkový koš.

Soutěžní vánoční cukroví v České Lípě
Spustit audio