Užijte si o prázdninách Hradozámecké léto

29. červen 2018

Vyjeďte na české hrady a zámky, potkejte známé osobnosti a soutěžte o hodnotné ceny.

Prázdninovou soutěž regionálních stanic Českého rozhlasu pořádáme ve spolupráci s Národním památkovým ústavem.

Naďa Konvalinková vás provede na Hrubém Rohozci!

Už v neděli 8. července přijedeme do Turnova na zámek Hrubý Rohozec. Těšit se můžete na pohodový odpolední program pro celou rodinu. Domů si můžete odvézt jedinečný zážitek – čeká vás prohlídka zámku s herečkou Naďou Konvalinkovou.

Zámek od Turnova

Přehled hradů a zámků zapojených do soutěže Hradozámecké léto

Hrad Karlštejn

Prohlédněte si kompletní seznam hradů a zámků zapojených do soutěže Hradozámecké léto

Vystoupí například Jana Chládková se skupinou PONTIAC, také Marcel Zmožek, Josef Zoch nebo František Nedvěd.

Atmosféru Hradozámeckého léta vám přiblížíme i prostřednictvím přímého přenosu v neděli 8. července od 13. hodiny s Patrikem Rozehnalem.

Více o soutěži:

Soutěž se koná od 1. 7. do 31. 8. 2018, u všech hradů a zámků, které za pojí do soutěže, lidé najdou plakát s logem soutěže a pravidly. Úkolem účastníka soutěže bude se u plakátu s logem soutěže vyfotit a tuto fotku zaslat na e-mailovou adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz.

Podrobná pravidla soutěže Hradozámecké léto

Hradozámecké léto 2011

Termín trvání soutěže: od 4. července do 31. srpna 2011

Každou neděli mezi 13. a 14. hodinou vylosujeme ve vysílání regionálních stanic ČRo v přímém přenosu z vybraného hradu či zámku ze všech došlých fotek 10 výherců, kteří obdrží speciální ceny s logem soutěže (batohy, trička, deky, chladící tašky, svítilny, termohrnky, termosky).

Vyhrajte fotoaparát

V rámci přímého přenosu také proběhne vědomostní posluchačská soutěž věnovaná navštívenému hradu či zámku o digitální fotoaparát.

Po celé prázdniny všechny hrady a zámky zapojené do soutěže představíme ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu každý všední den v čase 13:04-14:00 v pořadu Česko-země neznámá.

autor: reČRoL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.