Umíte šít? Darujte tašku, zaměstnejte člověka s libereckým Centrem Kašpar

Ručně šité a zdobené tašky, kabelky nebo batohy bude v Liberci v závěru listopadu prodávat Centrum Kašpar, které pomáhá najít nezaměstnaným lidem vhodnou práci. Stovky tašek pro centrum šijí lidé ze všech koutů republiky.

Český rekord a 90 tisíc korun. Kašparovo taškaření v Liberci se vydařilo

Kašparovo taškaření se v liberecké galerii vydařilo. Jako "bonus" padl i nový český rekord

Už 13 let pomáhá na Liberecku spolek Kašpar hledat práci lidem, kteří s tím mají potíže. Peníze na své projekty získává i z dobročinného prodeje originálních ručně šitých tašek.

Celých pět let, co se dobročinný prodej nazvaný Kašparovo taškaření koná, do něj svými taškami přispívá například Liberečanka Jana Doubková. „Letos už jsem ušila asi padesát tašek,“ říká dárkyně tašek. „Centrum Kašpar mi hodně pomohlo, když jsem po mateřské nevěděla, co dál. Nevěřila jsem si. Pomohli mi díky Job klubu a rekvalifikačním kurzům, nakonec mi pomohli najít práci ve škole,“ popisuje paní Jana.

Přes 300 tašek už čeká na nové majitele

Na benefiční akci Ušij tašku, zaměstnej člověka má Centrum Kašpar už přes tři stovky tašek. „Jak se Taškaření blíží, každý den nám chodí několik balíků, které jsou plné tašek, přibývá to každým dnem,“ říká Zuzana Rengerová z Centra Kašpar. Tašky pro liberecké centrum šijí lidé z různých koutů celého Česka. „Nedávno jsem přijímala tašky z Frýdku-Místku,“ potvrzuje Rengerová.

Zapojit se do Kašparova taškaření může každý. Jak ušít a darovat centru handmade tašku, tak i 24. listopadu nějakou zakoupit na benefiční akci

Ušít tašku a zaměstnat člověka můžete i vy

Peníze získané z prodeje tašek použije Centrum Kašpar na provoz otevřené poradny, kterou může využít každý, kdo má problém sehnat zaměstnání.

Více informace najdete na webových stránkách Centra Kašpar.

Látkovou, ručně vyrobenou tašku si můžete v Liberci pořídit na benefici 24. listopadu od 15 hodin. Do té doby můžete i nějakou tašku ušít a Kašparu ji darovat. 

Některé tašky, tzv. Top tašky se budou dražit na webu, mimo jiné mezi nimi je ta od Lucie Bílé nebo ta s motivem Malého prince od liberecké firmy Black Mountain
autor: Lucie Fürstová
Spustit audio