Český rekord a 90 tisíc korun. Kašparovo taškaření v Liberci se vydařilo

27. listopad 2017 11:50

Už 13 let pomáhá na Liberecku spolek Kašpar hledat práci lidem, kteří s tím mají potíže. Peníze na své projekty získává i z dobročinného prodeje originálních ručně šitých tašek.

Kašparovo taškaření, jak se benefice jmenuje, podpořili letos lidé z celého Česka. Ušili a poslali tašky na prodej. I se sponzorským darem Kašpar získal téměř 90 tisíc korun.

Nový český rekord!

Stovky tašek se pro dobrou věc dražily v sobotu 25. listopadu v bazénové hale liberecké galerie. „Tašky nám darovali lidé z celého Česka, přišla dokonce i jedna ze Slovenska,“ říká Petra Hottmarová z pořádajícího libereckého centra Kašpar. „Vždycky je to obrovská vlna solidarity,“ dodává.

Letošní akce Ušij tašku – zaměstnej člověka se zapsala dokonce i do české knihy rekordů. „V Liberci padl nový český rekord v počtu nejvíce ručně vyrobených tašek,“ říká Tomáš Hrábek z pelhřimovské Agentury Dobrý den.

Internetová aukce až do 29. listopadu

Lidé si mohou taky koupit – a na dobrou věc tak přispět – tašky od známých módních návrhářů. Například od Liběny Rochové. „Jmenuje se to Top tašky, draží se v internetové aukci. Tam se stačí zaregiostrovat a můžete přihazovat,“ říká za organizátory Jiří Kosek. Tašky jsou v internetové aukci až do středy 29. listopadu.

499 ručně šitých tašek se v rámci benefiční aukce dražilo v Oblastní galerii
autor: Lucie Fürstová | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Související