Sparta vyhrála pohár ČMFS

24. květen 2007

Fotbalisté Sparty obhájili jako první klub vítězství v Poháru ČMFS a udělali krok k vysněnému zisku double. Ve finále na pražském Strahově porazil vedoucí tým ligové tabulky v oboustranně rychle vedeném utkání Jablonec 2:1, přestože prohrával už v šesté minutě. Těsně před pauzou ale vyrovnal Kulič a Horváth vstřelil v 68. minutě z penalty rozhodující gól.

Stoper Drobný v šesté minutě zaváhal při přihrávce před branku, míč mu sklouzl po noze přímo ke Svátkovi a sparťanský odchovanec otevřel skóre. Pro Spartu coby vysokého favorita to byla těžká rána, ale poměrně rychle se z ní vzpamatovala. Mohly za to i některé nepovedené zákroky jabloneckých hráčů. Například Flachbart nesmyslnou malou domů přichystal soupeři trestný kop uvnitř šestnáctky, který sice pražský klub nevyužil, ale nastartoval dvacetiminutovou převahu.

Severočeši někdy až příliš vyklízeli střed hřiště a doplatili na to v první nastavené minutě úvodního poločasu. Horváth předložil do uličky míč Kuličovi, který se prosmýkl mezi stopery, v rychlém běhu přehodil Špita a vyrovnal. Spartě vyrovnání do kabin hodně pomohlo. Hned po pauze se dostávala znovu do převahy, kterou mohla už ve 49. minutě přetavit v gól po akci Matušoviče, ale jeho ideální přihrávku před branku nikdo ze spoluhráčů neočekával.

V 65. minutě se už střídající Došek trefil do odkryté části branky, Flachbart však míč odvrátil. O tři minuty později si jablonecký bek vybral další slabou chvilku. Při cestě Pospěcha z trestného území ho zbytečně podsekl a následnou penaltu Horváth jistě proměnil.

Spustit audio