Sparta vs. Tygři: Na ledě to jiskřilo, liberečtí hokejisté z toho vyšli vítězně

8. březen 2018 09:55

Druhý zápas předkola play-off extraligy mezi hokejisty Liberce a Sparty nabídl fanouškům pořádnou dávku emocí. V duelu, který Bílí Tygři vyhráli 4:1, udělili rozhodčí celkem pět trestů do konce utkání.

Zatímco v jednom případě šlo o nesportovní chování, ve čtyřech dalších o pěstní souboje. Dvakrát se přitom pustili do výměny názorů liberecký útočník Dominik Lakatoš a na opačné straně Richard Jarůšek.

Box na ledě

K první potyčce mezi oběma hráči došlo už v šesté minutě. Jejich boxerská vložka se obešla pouze s menšími tresty. Podruhé si oba vjeli do vlasů v závěrečné části. Po této bitce si její aktéři už nezahráli. Sparťanský útočník Richard Jarůšek věřil, že vyprovokováním rvačky by ještě mohl tým zvednout. „Někdy to tým zvedne, někdy ne, doufal jsem, že by to mohlo pomoct, ale nepomohlo.“

Častá vyloučení navíc Pražany sráží. Liberec dokázal sparťanskou nedisciplinovanost potrestat. „Máme hodně oslabení a naopak málo přesilovek, s Libercem to rozhodlo,“ komentoval trenér Sparty František Výborný. Pro Bílé Tygry byl druhý souboj se Spartou možná vůbec nejlepším zápasem sezóny. Myslí si to obránce Ladislav Šmíd: „Byl to jeden z nejlepších výkonů sezóny, bylo to disciplinovaný, v přesilovkách jsme jim nedali moc šancí.“

A vyhrocené souboje? Proti Richardu Jarůškovi stál Dominik Lakatoš: „Jsou to vyhrocené zápasy, myslím, že to k tomu patří, není to nic neobvyklého.“ Otázkou je, jestli se emoce přenesou také do pátečního třetího zápasu předkola. Série se přesouvá do Prahy. „Na Spartu jedeme s tím, abychom postoupili do čtvrtfinále a potyčky nás zajímat nebudou,“ doplnil Dominik Lakatoš.

autor: Pavel Petr