Sokolové nacvičují v Turnově hromadné skladby, předvedou je v neděli na tamním stadionu

8. červen 2024 15:43

Celá sokolská obec se chystá na 17. Všesokolský slet Praze, který se bude konat na začátku července. Hromadná cvičení se konají ale už tento víkend. Přípravy vrcholí také v Turnově, kde se koná krajský slet.

V sobotu 8. června probíhají nácviky hromadných sestav, se kterými v neděli 9. června odpoledne vystoupí sokolové na atletickém stadionu Ludvíka Daňka. Právě odtamtud se nám do vysílání přihlásila redaktorka Jana Švecová.

„Celkem je tady 1500 cvičenců. Samozřejmě nejvíc jich je z Turnova, pak jsou tady sokolové z Jablonce nad Nisou, z Chrastavy, Českého Dubu, Jilemnice, Košťálova, Studence, Železného Brodu, Studenova, Malé Skály. A přijeli je sem podpořit i kamarádi ze středních Čech,“ přiblížila Jana Švecová. Věkově jsou cvičenci od předškolních dětí po osmdesátníky.

„Zítra bude v Turnově pomyslný vrchol, ten samotný krajský slet. Program začne v 11 hodin na náměstí Českého ráje prezentací, potom v pravé poledne bude následovat pietní akt u pomníku zakladatele Sokola Miroslava Tyrše. Ve 13:30 se potom vydají všichni sokolové z náměstí ke stadionu průvodem. A samotný krajský slet, na kterém se představí všech 12 skladeb, začne ve 14 hodin na stadionu Ludvíka Daňka v Turnově,“  doplnila reportérka. Podrobný program najdete na stránkách turnovských sokolů.

Jaké skladby budou v neděli v Turnově k vidění, i jak je na tom ščlenská základna Sokola v Libereckém kraji, se dozvíte v záznamu rozhovoru. Reportérky se ptala Jana Fričová.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související