Smaženky
Na skok do „bufáče“…
Ingredience
- 2 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- pepř
- sůl
- cibule, hořčice nebo kečup
- chleba
- tuk na smažení
- rajčátka a ledový salát na ozdobu
Postup:
- Vejce rozšleháme, přimícháme strouhanku, sůl a pepř.
- Na rozehřátém tuku smažíme placičky velké jako krajíce chleba. Když lehce zatuhnou, obrátíme a krátce dosmažíme.
- Usmažená vajíčka položíme na chleba, doplníme hořčicí nebo kečupem, posypeme cibulí, doplníme rajčaty a salátem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.