Smažené surimi tyčinky
Nejíte ryby kvůli kostičkám? Sáhněte po surimi tyčinkách.
- 1 balíček surimi tyčinek (vyberte ty s nejvyšším podílem rybího masa)
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- tuk na smažení
Postup:
- Zmražené tyčinky necháme rozmrznout, vyloupneme je z obalu, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance a po obou stranách smažíme v rozehřátém tuku. Usmažené dáme na papírovou utěrku nebo ubrousek, odsaje se tak přebytečný tuk.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Související
-
Avokádo s tyčinkami surimi
Avokádo dělá čest jménu svého stromu – hruškovec přelahodný. Navíc má vysoký obsah zdravých rostlinných tuků.
-
Havajské tousty a Surimi tousty
Suroviny: plátek toustového chleba, 1 plátek ananasu, 1 plátek šunky a 1 plátek sýra
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.