Datlový chlebíček

Datle bývaly spojené s vánočními svátky, ale dnes se dají koupit celoročně.

Ingredience
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce oleje
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • strouhaná citronová kůra
  • špetka soli
  • hrst vypeckovaných datlí
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. Ušleháme vejce s oběma cukry do pěny, přidáme olej, citronovou kůru, špetičku soli a nakonec postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Nakonec vmícháme nakrájené datle a vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
  3. Pečeme ve středně předehřáté troubě 30-35 minut. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
  4. Zcela vychladlý chlebíček ještě přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme podle návodu na obalu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.