Rekonstrukce tramvajových tratí vyjde Liberec na 55 milionů. Skončit by měla na konci srpna

2. srpen 2019 08:21

V Liberci pokračuje rozsáhlá rekonstrukce tratí. Místo některých tramvajových kolejí jsou aktuálně jen díry a příkopy. Tramvaje se podle mluvčí dopravního podniku Martiny Poršové rozjedou po těch nových v září.

Dělníci pracují na výměně tramvajových kolejí na dvou úsecích v Liberci

V okolí křižovatky Fibichova dělníci vyměňují více než dvousetmetrový úsek kolejí. Mění se systém jejich uložení, takže jízda tramvají by měla být tišší. V okolí přibydou vyhřívané zastávky, nový informační panel, nové osvětlení a hmatové a vodící prvky pro nevidomé.

Každý, kdo v těchto dnech procházel v blízkosti terminálu Fügnerova, si asi také všiml, že se pracuje i na nedalekém Soukenném náměstí před obchodním centrem Forum. Tam se opravuje přibližně sto dvacet metrů dlouhý úsek.

Tramvaje linek 2 a 3 z Hanychova jezdí kvůli rekonstrukci pouze na stanici Rybníček. Dál směrem do Lidových sadů a zoologické zahrady je nahrazují autobusy. „Zhotovitele stavby zatím neodradily žádné teploty, ani ty nejvyšší, a pracují nepřetržitě i o sobotách a nedělích,“ říká Martina Poršová. Práce budou stát podle dřívějších informací dopravního podniku 55 milionů korun a tramvaje by měly vyjet hned v neděli 1. září.

autor: Jan Charvát
Spustit audio