Radnice v Doksech zatím nemohla převzít do kompletní správy pláž ve Starých Splavech

19. leden 2024 11:24

Pláž u Máchova jezera ve Starých Splavech bude od roku 2024 provozovat radnice v Doksech. Po zhruba dvou dekádách skončila nájemní smlouva dosavadnímu provozovateli, který ale zatím areál nevyklidil.

Čtěte také

V areálu tak zatím zůstává prakticky vše, co tam původně bylo; od nábytku a ložního prádla v hotelu, přes skluzavky a tobogány až po stánky, které postupem let přibývaly, nebo se rozrůstaly o různé pergoly a podobně.

To je pro město problém, protože se blíží sezóna a vedení radnice nemá ani přibližné tušení, kdy a jak bude moci areál začít kompletně spravovat.

V pachtovní smlouvě, která byla ještě pro sezónu 2023 prodloužená do konce října, stojí, že s jejím koncem měl provozovatel areál svého majetku zbavit. Jednatel firmy Aquapark Máchovo jezero Miroslav Vyštejn Českému rozhlasu řekl, že areál nevyklidil proto, že mu to přišlo nadbytečné. Plno z vybavení, které tam teď je, se podle něj ještě může hodit.

Jednatel nabídl městu, že mu veškerý inventář odprodá, radnici už dorazila nabídka. Podle nezávislého starosty Doks Romana Fajbíka si ale město nemůže dovolit koupit majetek a následně případně zjistit, že ho nevyužije, proto teď s kolegy dávají dohromady protinabídku.

Podle starosty bude určitě v nadcházející sezóně v provozu pláž jako taková. Pokud jde o zázemí a vybavení, to zatím není příliš jasné. Část stánků s občerstvením patří někomu jinému, stejně tak sada vodních atrakcí, za kterými konkrétně na tuhle pláž lidé rádi vyrážejí.

Největší otazník visí nad hotelem. Podle původního provozovatele už se ozývají potenciální klienti, ale město jim zatím nemůže nic nabídnout, protože neví, kdy bude moci hotel začít provozovat. Je navíc možné, že se po vyklizení zjistí, že stavba potřebuje údržbu, nebo doplnit vybavení.

Stále je ale možné, že k nějaké přijatelné dohodě ještě před zahájením sezóny dojde.

Spustit audio

Související