Projděte posledním dnem v roce do toho nového s Českým rozhlasem Liberec

30. prosinec 2019

Vezmeme vás na procházku pamětí, na setkání s přáteli i do kabaretu. To vše za zvuku slavných muzikálových a filmových melodií.

Konec roku připadá sice na všední den, v našem vysílání ale rozhodně všední náplň nečekejte. Připravili jsme pro vás přehled toho, na co se můžete těšit.

Silvestrem zvesela

Hned po poledních písničkách na přání, které budou, stejně jako o svátcích, také na telefon, přijde ke Xaverovi na návštěvu imitátor Václav Faltus. Ve 14 hodin se pak nechejte od Marka Řeháčka a Davida Hamra pozvat na retropouť po starých libereckých hospodách a jejich příbězích. Z Liberce se pak přemístíme na Smržovku, kde už na nás bude čekat Petr Urban a jeho hosté. Silvestrovské pozvání přijali herec Pavel Nový, kurátor jabloneckého Muzea skla a bižuterie Petr Nový, smržovský senzibil Václav Patrman a také manželka Petra Urbana, Inka.

Do konce roku zbývá jen pár hodin

V 16 hodin se můžete v Humoriádě těšit na Uršulu Klukovou a Pavla Kučeru. A než se vydáme na silvestrovské Zálety s Alenou Zárybnickou, čeká vás ještě hodina melodií ze světových muzikálů.

Poslední hodiny roku strávíte s velkou Silvestrovskou Humoriádou. Vysílat ji budeme od 21 hodin a společně se tak dostaneme až k půlnoci. Moderátor Patrik Rozehnal přivítá v divadle Gong v Praze Jiřího Krampola, Otu Jiráka, Naďu Konvalinkovou, Tomáše Töpfera, Ivanku Devátou, Josefa Náhlovského, Václava Vydru a Petra Jablonského. Těšit se můžete na scénky a veselé historky na téma životní katastrofy.

Je tu nový rok

Na Nový rok od 13 hodin čeká Xaver vzácného hosta, pozvání přijal kněz Zbigniew Czendlik. Hned potom jsme ve spolupráci s Centrem zpravodajství připravili Ohlédnutí za nejdůležitějšími regionálními událostmi roku 2019. Od 15 hodin přijměte pozvání do lehce nekorektního Politického kabaretu, který připravili David Hamr a Milan Bruclík. V 16 hodin začnou novoroční Hvězdné návraty, které budou patřit anekdotám. Pořad připravuje Patrik Rozehnal. Hodina od 18. bude patřit slavným filmovým melodiím a od 20 hodin se můžete těšit na novoroční rozhlasový dárek: premiéru rozhlasové hry George Agathonikiadise s názvem Úsměv samoty. Hlavní roli v tragédii o samotě, lásce a jednom zachráněném osudu ztvárnil Miroslav Donutil.

autor: reČRoL
Spustit audio