Prezident Miloš Zeman je na třídenní návštěvě Libereckého kraje. Od hejtmana dostal nevšední dárek

24. únor 2016

Prezident Miloš Zeman dnes (24.2.) zahájil třídenní návštěvu Libereckého kraje. Dopoledne se setkal s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou, krajskými zastupiteli a starosty obcí. Potom přijel na technickou univerzitu v Liberci, kde debatoval se studenty. Od hejtmana dostal také opravdu nevšední dárek.

Se studenty prezident hovořil například na téma začleňování mentálně postižených dětí do běžných tříd, Evropské unii, nebo o tom, jestli může člověk, známý svým kladným vztahem k alkoholu a cigaretám, být vzorem ostatním.

Na sociálních sítích se objevila zpráva o tom, že Miloš Zeman dostal od Martina Půty samopal. Jde o nefunkční samopal Sudajev. Podle hejtmana Libereckého kraje to nijak nesouvisí s lednovým vyjádřením prezidenta o nedemokratickém způsobu odvolání premiéra kalašnikovem. Zdůraznil také, že nejde o oficiální dar kraje, pouze o osobní dar Martina Půty Miloši Zemanovi. Fotografie se rozšířila po internetu poté, co mluvčí hradu Jiří Ovčáček Miloše Zemana s dárkem vyfotil a fotografii umístil na svém twitterovém profilu.

Odpoledne se prezident svezl kabinovou lanovkou na Ještěd. Bude tu diskutovat o budoucnosti unikátního stejnojmenného hotelu a vysílače. Program zakončí v Hodkovicích nad Mohelkou na setkání s obyvateli města.

autor: Eva Malá
Spustit audio