Pojďte s námi oslavit 1. narozeniny Českého rozhlasu Liberec. Zveme vás na dort

2. listopad 2017

Dnes, ve čtvrtek 2. 11. je to přesně rok od zahájení samostatného vysílání Českého rozhlasu Liberec. Posluchače čeká speciální program ve vysílání, ale i beseda s promítáním dokumentu o libereckém rozhlase a narozeninový dort.

„Bylo 11 hodin a po časovém znamení se místo zpráv ozval hlas moderátorky Ivety Kalátové, která uvedla generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala,“ vzpomíná na 2. listopad 2016 Tomáš Beneš, vedoucí programu Českého rozhlasu Liberec.

Podle Reného Zavorala patří kvalita a dostupnost regionálního vysílání dlouhodobě k prioritám Českého rozhlasu: „Vznik samostatné stanice ČRo Liberec dokládá, že bereme naši úlohu média veřejné služby velmi vážně a snažíme se neustále vylepšovat služby pro veřejnost.“

„Našemu novému regionálnímu rádiu přeji hodně úspěchů a mnoho spokojených posluchačů,“ popřál před rokem Zavoral nově samostatné stanici.

Rozhlasové hádanky vám dává Marcela Augustová

Dnes, 2. listopadu 2017 už Český rozhlas Liberec není žádné malé „pískle“, ale rádio, které má zvučný hlas a obyvatele Libereckého kraje těší zprávami ze všech regionů, reportážemi, rozhovory, zkrátka pestrým programem, do kterého přispívá například i regionální publicista Marek Řeháček, sběratelka staročeských receptů a etnografka Vladimíra Jakouběová nebo moderátorka Marcela Augustová se svými rozhlasovými hádankami.

Popovídejte si s moderátory a ochutnejte rozhlasový dort

Velká oslava a kulturní program proběhne už dnes 2. listopadu ve velkém sále v Krajské vědecké knihovně pro širokou veřejnost, příznivce a fanoušky rozhlasu.

Začíná se v 18 hodin a máte se na co těšit. Kromě velkého narozeninového dortu promítneme časosběrný dokument o „starém“ Československém rozhlase a „novém“ Českém rozhlase v Liberci.

 

autoři: Tomáš Beneš , Jaroslava Mannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka